FiberCover®, een nieuwe techniek voor asbestsanering

Ook in de asbestsanering staat de tijd niet stil en wordt er qua techniek volop doorontwikkeld. KJELD B.V. vindt het belangrijk om deze ontwikkelingen te volgen, kennis te delen en onze collega’s regelmatig bij te scholen. Zodoende blijven we op dit gebied voorop lopen.

Om deze reden heeft SGS Search onlangs voor onze afdeling asbest de training FiberCover® verzorgd. Tijdens deze training hebben onze collega’s informatie gekregen over de werking van FiberCover® en de verschillende mogelijke toepassingen en geleerd op welke wijze het product gebruikt dient te worden. Ook hebben we zelf mogen oefenen met het aanbrengen van het product.

Over FiberCover®
FiberCover® is een nieuwe techniek om de asbestbron tijdens de sanering te bedekken en zo de uitstoot van stofdeeltjes te elimineren. De vezels hechten zich aan het schuim en worden op deze wijze ingekapseld. Hierdoor wordt de uitstoot van stof- of vezeldeeltjes in de lucht voorkomen en bij correct gebruik kan de uitstoot tot nul worden gereduceerd. Door deze uitstekende eigenschappen van stof- en vezelvulling kan FiberCover® worden gebruikt in een grote verscheidenheid aan toepassingen, waar vezel- of stofreductie gewenst is.

FiberCover® is een synthetisch schuimmiddel met een laag milieueffect, dat onder meer een mengsel van koolwaterstof gebaseerde oppervlakte-actieve stoffen bevat. Het druipt niet, het materiaal is pH-neutraal en bovendien is het product biologisch afbreekbaar. Saneren kan hiermee dus veiliger, sneller en het is minder belastend voor de medewerkers én de werkomgeving. Kortom, prettiger en veilger werken voor iedereen: opdrachtgevers, uitvoerenden en bewoners.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden van FiberCover®.