Miljoenen verspild bij opruimen asbest door te strenge regels

Huizenbezitters betalen miljoenen euro’s te veel voor eenvoudige asbestklusjes. Grote opdrachtgevers, asbestexperts en wetenschappers zeggen dat de regels om het kankerverwekkende spul te mogen opruimen zo zijn doorgeschoten, dat ze lang niet altijd meer in verhouding staan tot de gezondheidsrisico’s.

(meer…)

Lees Meer

Strenge asbestregels kosten woningcorporaties honderden miljoenen, dat is niet nodig stellen experts

Asbestbedrijven stellen zelf de regels voor sanering op

Te strenge regels bij het verwijderen van asbest kosten de woningcorporaties een miljard euro. Het verwijderen van asbestdaken, uiterlijk in 2024, kost 3 miljard euro en is overbodig. En alleen al aan het uitvoeren van onderzoek naar de aanwezigheid van asbest geeft Nederland 400 miljoen euro per jaar uit, terwijl het maar helemaal de vraag is of dat allemaal nodig is.

(meer…)

Lees Meer

Asbestbranche houdt iedereen voor de gek

Strengere regels drijft de prijzen voor het opruimen van het kankerverwekkende asbest steeds verder op. Saneerders verschuilen zich achter de gezondheidsrisico’s, maar de weerstand groeit tegen het gemak waarmee dat gebeurt. ,,De asbestbranche houdt iedereen voor de gek,’’ zegt hoogleraar Besturen en Veiligheid Ira Helsloot.

(meer…)

Lees Meer

WELD Infra & Milieu wint FD Gazellen Award

Ieder jaar organiseert Het Financieele Dagblad de FD Gazellen: dé awards voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Om relevant te blijven, zijn de criteria dit jaar door het FD aangescherpt. Zo is voor de rangschikking, naast omzetgroei dit jaar ook gekeken naar winstmarge en personeelsgroei. En dit jaar mag WELD Infra & Milieu één van de awards in onvangst nemen. Daar zijn we best trots op!

(meer…)

Lees Meer

KJELD IN DE MEDIA